Life Boost

Yin Yoga

Hvad er yin yoga?

Yoga er et healende system, som hjælper os med at skabe forbindelse til vores indre, til hinanden og til alt i livet.


Yin yoga er den groundende og meditative yogapraksis.

Rigtig mange yogaformer er dynamiske, aktiv og arbejder med den muskulære del af kroppen. Disse yogaformer kan kaldes for “Yang” De aktive yogaformer er rigtig gode for os, de styrker os, gør os smidigere, får os i form.

Med vi skal helst have et liv med en god balance mellem Yin og Yang

Og derfor skal vi også huske, at vores liv skal bestå af både det aktive og maskuline, men også af det blide, eftergivende, rolige og feminine og det er her yin yogaen kommer ind som et rigtig godt supplement og som ligevægt til et yang præget liv og måske en yang præget yogapraksis.

Yin yoga er en meget blid yogaform, hvor man ligger med afspændte muskler i en yin-stilling og strækker bindevæv, styrker leddene og finder ro i vejrtrækningen.

I Yin yoga ligger man typisk ml. 3-5 minutter i en stilling og lader tyngdekraften og roen skabe både eftergivenhed og stilhed i både kroppen og i sindet. Og tro mig, har du ikke prøvet yin yoga endnu, så vil jeg klart opfordre dig til at prøve det og supplere dit aktive liv med denne blide form for yoga , det er en opdagelsesrejse i dit indre liv, hvor du sætter tempoet ned og skruer op for nærværet, stilheden og nuets kraft.

Hvad er det ved yoga der virker mod stress?

Yoga er fantastisk til at berolige et overaktiveret nervesystem


Hvis du sørger for at berolige og passe godt på dit nervesystem, så kvitterer det ved at være i balance og det er da en ret god deal.

Når vi er stressede er vores krop fyldt med Stresshormoner og det er bl.a. det der gør, at vi føler indre uro og har svært ved at falde i søvn. Det er stresshormonerne, der er årsag til, at vi ikke kan slappe af.

Yogaen lærer os at slappe af og hjælper os med at mærke kroppen, slippe spændinger og finde større ro.

I mine sessioner vil jer fortælle jer om psykologien i kroppen, imens øvelserne laves. Ved at mærke efter og praktisere bevidst nærvær, kan du blive mere bevidst om, hvor dine ubalancer er placeret henne og hvad de prøver at fortælle dig

Er du stresset og vil gerne bruge yoga som middel mod stress kan du med fordel starte med blid yoga såsom  Yin Yoga afspændinger og åndedrætsteknikker.

Godt råd til dig der oplever uro i kroppen og stress

  • Er du meget stresset, vil du muligvis opleve, at det i starten er rigtig svært at finde ro og blive i stillingerne i længere tid.
  • Du vil muligvis have lyst til at bevæge dig ud af stillingen og have lyst til at springe op hele tiden.
  • Såfremt skal du bare tænke på, at det er dine stresshormoner der driller og så bringe opmærksomheden til din vejrtrækning, som du med fordel kan gøre ekstra dyb og fyldig

Yin yoga og bindevæv

Når man dyrker yin yoga, så strækker man helt særligt for denne yogaform sit bindevæv og det er rent faktisk utrolig sundt for vores kroppe, at vi arbejder med bindevævet. De fleste ved slet ikke, at der rundt om knoglerne, musklerne, leddene og organerne ligger bindevæv. Væv som hænger sammen i hele kroppen og som bl.a. transporterer energi. Bindevævet transporterer også stresshormoner og er du stresset, kan du opleve, at dit bindevæv bliver stift, usmidigt og måske giver dig uforklarlige smerter.

Mindfullness Meditation

Mindfullness Meditation er en metode til at stilne sindet gennem fokus, koncentration og opmærksomhed.


Når vi træner sindet, lære vi at være tilstede i nuet og give slip på tankemylder og alt det, der forstyrrer sindet.

Det er en træning i at være i stilheden, blive bevidst og komme ind i en tilstand af væren. Når vi bliver mere mindfulde, bliver vi bevidste om, hvad der tapper os for energi. På den måde rykker vores meditationpraksis også ind i vores virkelig liv, hvor vi begynder at handle mindfuldt og tage mindfulde, selvkærlige beslutninger.

Mindfullness Meditation

Meditations- og mindfulnessøvelser har vist mange positive følger, og det er tydeligt, at i vores hektiske samfund, er det gavnligt, at give sig selv et pusterum ind imellem.

De fleste meditations- og mindfulnessøvelser bruger et klart fokus imens man laver øvelsen. Man skal fokusere på noget bestemt eller forsøge, at tømme sit sind for tanker. Denne praksis er gavnlig for mange mennesker, men ikke for alle. Hvis du gerne vil give dig i kast med meditations- og/eller

mindfulnessøvelser, så er det en rigtig god ide, at du prøver lidt forskelligt for, at finde ud af hvad der passer til dig. Husk, hvis du ikke synes det giver noget eller du oplever en forøgelse i negative tanker og/eller følelser, så

skal du nok lave en anden øvelse, eller holde dig helt væk fra meditations- ogmindfulnessøvelser. Det vigtigste at huske er, at du hele tiden skal være venlig overfor dig selv.

5 gode grunde

til at lade yin yoga være en del af din yoga praksis

Yin yoga smelter

din stress væk

Det er ubeskriveligt så lækkert det er, bare at give sig selv lov til at smelte ind i en yin yoga stilling og mærke, hvordan stress og spændinger blidt forlader kroppen.

Yin yoga træner os i selvkærlighed og egen omsorg

Vi skal blot give os selv tiden til at ligge og mærke, hvordan kroppen stille og roligt giver efter.

Du kan lave yin yoga stort set hvor som helst og når som helst

Et tæppe eller en yogamåtte og du kan ligge dig i et par yin yoga stillinger.

Yin yoga strækker

dig ind i velvære

Både under og efter en yin yoga praksis kan du mærke, hvordan kroppen har fået en andet flow, hvordan den er blevet mere fleksibel og du vil med en regelmæssig yin yoga praksis hurtigt mærke et større velvære i kroppen.

Yin yoga er et fantastisk supplement til dine mere yang prægede aktiviteter såsom løb og cykling

Kroppen har brug for både yin og yang, og er du som mange af os yang præget i vores aktiviteter, så er yin yoga et must.